На 18.9.2023 во посета на Научниот институт за тутун од Прилеп дојде Генералниот Конзул од Република Бугарија во Битола, РС Македонија г-дин Николај Димитров при што се разменија искуства во однос на тутунската наука и пракса во двете земји.